Followers

December 25, 2008

untukmu sahabat

2 komen
sahabat
suatu ketika dulu
kita tak mengenali sesama kita
tidak mengenali hati budi kita
mungkin kita pernah bersua
tapi hanya sekadar bersua
tiada bicara antara kita

sampailah satu ketika
kita bertemu dan berkenalan
mula mengenali hati budi masing-masing

masa terus berlalu
hari-hari yang ku lalui
sangat indah tatkala aku bersamamu
hariku tidak lengkap tanpa adanya dirimu

hadirnya dirimu
membawa seribu makna dalam hidupku
jutaan memori yang kita hadapi bersama
yang manis, pahit, gembira, sedih dan segalanya
sangat bermakna bagi diriku
kenangan itu
akan ku semat sebagai satu kenangan abadi

sahabat
mungkin sepanjang perkenalan kita
aku pernah mengguris hatimu
pernah menyakiti hatimu
ku mohon setulusnya darimu
maafkanlah diriku

sahabat
sepanjang perkenalan kita
aku takut
adakah aku akan kehilanganmu
andai ianya berlaku
ku akan kehilangan sesuatu yang amat bermakna
amat berharga dalam hidupku

namun
setiap pertemuan pasti ada perpisahan
walau berat untukku terima hakikat itu
aku tidak akan berhenti menyayangimu
kerana hanya itu yang mampu untuk ku lakukan
demi sebuah persahabatan yang telah kita bina bersama
dan persahabatan ini akan tetap bersemadi dalam jiwaku

teman yang amat ku sayangi
apa yang tersimpul di hati kecilku ini
hanya satu yang ku pinta
agar dikau sentiasa mengingati segala memori
sepanjang perkenalan kita

terima kasih
kerana sentiasa memahamiku
sentiasa menyokongku
menegurku atas kesilapanku

terima kasih atas segalanya
aku sayang kamu

untukumu wahai sahabat...

selamat

1 komen
selamat hari jumaat...
haha

sajo jo
boring plak

hari rayo smlm den poie berkelah kek PD
bebudak nih ajak
den pn poie jo
lamo x mandi laut
sompek la naik apo namo eh
banana bot
haha
enjoy la gak
lopeh tu
poie jalan kek teluk kemang
sajo nk mengabihkn maso

apopun tq pado membe yg ajak

December 24, 2008

memories

2 komen
looking to this pictures reminds me about my old time....











tq for all your support

December 23, 2008

kemesraan

1 komen
suatu hari
dikala kita duduk di tepi pantai
dan memandang
ombak di lautan yang kian menyepi

burung camar
terbang bermain di derunya air
suaramu ini hanyutkan jiwa kita

sementara...
sinar suria perlahan mulai tenggelam
suara gitarku
mengalunkan melodi tentang cinta
harap hati
membara erat bersatu
kekal seluruh jiwa
tercurah saat ini

kemesraan ini

December 22, 2008

we are human

0 komen




you cry sometimes
because you are human
you may be weak
but that makes you human

i like that song you sing
the peaceful and quiet song
even if you are not good at it
could you sing it for me?
every single star in the night sky
each one, one by one
have beautiful name
we gave them names since we are human


it is ok to be lost
you are a human after all
you will be strong someday
human will too

we are human

0 komen

you cry sometimes
because you are human
you may be weak
but that makes you human

i like that song you sing
the peaceful and quiet song
even if you are not good at it
could you sing it for me?
every single star in the night sky
each one, one by one
have beautiful nam
we gave them names since we are human


it is ok to be lost
you are a human after all
you will be strong someday
human will too


December 21, 2008

INDUCTION

0 komen
program pertamo den kek UNITEN

induction and teambuilding camp

sajo nk kobar jo
seronok la kem tu
rilek, enjoy tapi ado pengisian
ado la input den poie kem ni
dapek la gak member baru

tang hari last tu lak den ko podajal dek bdak2 nih
minum tea o xdo gulo
kok xdo gulo jo xpo
ni dilotak eh garam punyo banyak
nasib baek den da sudah makan
kok x mau x abih den makn
menggelintin den kek ctu gak eh
haha
sajo jo nak sodapkn cito

December 18, 2008

pado satu malam

1 komen
pado satu malam, maso tu den nk poie makan,
tetibo member den ijud call
dio ajak pi mkn ngan member den upm
den ikut jo
poie mkan kek sg ramal junction lak
siap oder shisha
den ingek makan sajo jo
rupo eh ado agenda daripado diorng

November 08, 2008

kenanganku di fifth

0 komen
lamo da den tak update blog nih..

ni sajo nak lotak konangan lamo den..




October 17, 2008

tag from emma

1 komen
RULES!!!
People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves



1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
pasrah jo lah, mungkin cdo joki den ngan dio.. n mungkin dio dah jumpa org yang lobih baek drpd den.. but i will never stop loving her.....


2. If you can have a dream to come true, what would it be?
i wanna make my father n my mother happy always n proud of me as their son....


3. Whose butt would you like to kick?

October 09, 2008

Hayati dan fahami

1 komen
Hayati dan fahami….

Jika kamu memancing ikan….
setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil terus ikan itu….
janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja….
kerana ia akan sakit
oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu
dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup.
Begitu lah juga setelah kamu

October 05, 2008

Selamat hari raya

0 komen
Salam kepada semua..


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Mohon Maaf Zahir & Batin

September 11, 2008

Memberi salam

2 komen
ni ada sedikit ilmu..jom kita kongsi bersama..

Bab memberi salam.

Baginda memberi salam dgn lafaz "assalamualaikum" dan menjawab salam dari para sahabat dgn salam yg penuh "waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh"

Beri salam - assalamualaikum"

Jawab salam - "waalaikumussalam warahmatulallah hi wabarakatuh"

Ayat-ayat Al Quran

2 komen
Ayat2 Al Quran yang boleh diamalkan :

Untuk elak suami/isteri dan anak2 bergaduh :
Surah Al Baqarah - Ayat 102

Anak2 pandai belajar :
Surah Al Anbiyaa'- Ayat 79

Anak2 lembut hati/ elak panas baran :
Surah Al Anbiyaa - Ayat 69,
Surah Al Hasyr - Ayat 22-24

1 minit je kawan2

0 komen
1 minit untuk mengingat Allah

Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih:

  • SUBHANA'LLAH
  • ALHAMDULI'LLAH
  • LAA I LAAHA ILLA'LLAH
  • ALLAHU AKBAR
  • ASTAGHFIRU'LLAH
  • LAA ILAAHA ILLA'LLAH, MUHAMMADUR RASULU'LLAH
  • ALLAHUMMA SALLI WA SALLIM WABARIK 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WA AALIHI
  • WA SAHBIHI AJMA'EEN

Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat, perkataaan demi
perkataan

M.I.A.

0 komen
M.I.A. by Avenged Sevenfold

Staring at the carnage, praying that the sun would never rise
Living another day in disguise
These feelings can't be right, lend me your courage to stand up and fight

Onnn tonight
Stand up and fight


The fighting rages on and on, to challenge me you must be strong.

September 09, 2008

KICK

0 komen
pada tarikh bila ntah aku x ingat aku g Kem Interaksi Kembara (KICK) yang dahulunya dikenali sebagai CARE (Kem Asas Rekreasi) di hutan simpan ayer hitam puchong..
pertama kalinya aku melibatkan diri secara rasmi dalam aktiviti Kelab Kembara Fifth..
aku pegi sebagai peserta dan satu-satunya peserta tahun akhir antara 11 orang peserta..
dah lame aku nak pegi kem ni tp x dapat di atas sebab2 tertentu pada tahun satu dan tahun dua..
apa yang membuatkan aku sangat berminat pada Kelab kembara ni sebab masa aku first year aku slalu budak kelab ni memang rapat.. aku seronok tengok budak kelab ni berkawan..
tu yang aku tetap nak pegi walaupun aku da x lame kat k5 nih..
tapi menjadi ahli kelab kembara kolej kelima ni pun dah cukup membuatkan aku gembira sebelum aku meninggalkan K5 yang tersayang..
kepada budak2 yang masih ada di kolej kelima.. teruskan keharmonian warga kolej kelima..
asalkan seluruh warga fifth dapat bersatu dan hidup bersama dengan harmoni..
aku sayang fifth...
Hidup berharmoni...
muehehehee

August 25, 2008

show

5 komen
da lepas pun battle of the band
x dapat masuk final pun tapi xpe asalkan dapat pengalaman..
memag banyak band yang mantap2..
haha..
FUSE tgh show

August 18, 2008

battle of the band

0 komen
lame da x masuk battle of the band ni..
hari khamis ni bersamaan 21 ogos aku n budak2 FUSE akan pegi saringan battle of the band sempena MAHA nih..
datang la ramai2 tengok..
bukan slalu masuk battle nih..
line up FUSE kali ni

Aku merangkap mario - guitar
cicak - gitar
tulet - gitar
cibit - bass
ijud - drum
yaakob - vokalis

kitorang bawak 2 lagu..
datang tengok la nak tau lagu pe...
haha

August 15, 2008

anak-anak

0 komen

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya. Kos upah

membantu ibu:


1) Tolong pergi kedai : RM4.00

2) Tolong jaga adik : RM4.00

3) Tolong buang sampah : RM1.00

4) Tolong kemas bilik : RM2.00

5) Tolong siram bunga : RM3.00

6) Tolong sapu sampah : RM3.00

Jumlah : RM17.00


Selesai membaca, si ibu tersenyum

zaman dulu-dulu

0 komen

budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat mase skola rendah dulu:


- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.


- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.


- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....


- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!


- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

Airmata Rasulullah S.A.W.

1 komen
1 Rejab 1429

Adasebuah kisah tentang cinta yang sebenar-benar cinta yang dicontohkan Allah melalui kehidupan Rasul-Nya. Pagi itu, walaupun langit telah mulai menguning, burung-burung gurun enggan mengepakkan sayap. Pagi itu,Rasulullah dengan suara terbatas memberikan kutbah,

"Wahai umatku, kita semua ada dalam kekuasaan Allah dan cinta kasih-Nya. Maka taati dan bertakwalah kepada-Nya. Kuwariskan dua perkara pada kalian, Al Qur'an dan sunnahku. Barang siapa mencintai sunnahku, bererti mencintai aku dan kelak orang-orang yang mencintaiku, akan masuk syurga bersama-sama aku."

Khutbah singkat itu diakhiri dengan pandangan mata Rasulullah yang tenang dan penuh minat menatap sahabatnya satu persatu.
Abu Bakar menatap mata itu dengan berkaca-kaca, Umar dadanya naik turun menahan nafas dan tangisnya.Usman menghela nafas panjang dan Ali menundukkan kepalanya dalam-dalam. Isyarat itu telah datang,saatnya sudah tiba.
"Rasulullah akan meninggalkan kita semua,"
keluh hati semua sahabat kala itu. Manusia tercinta itu

ibu

1 komen
sayangilah ibu........

Ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya untuk shopping bersamanya kerana dia menginginkan sepasang kurung yg baru. Saya sebenarnya tidak suka pergi membeli belah bersama dengan orang lain, dan saya bukanlah orang yang sabar, tetapi walaupun demikian kami pergi juga ke pusatmembeli belah tersebut. Kami mengunjungi setiap butik yang menyediakan pakaian wanita, dan ibu saya mencuba sehelai demi sehelai pakaian dan mengembalikan semuanya. Seiring hari yang berlalu, saya mulai penat dan kelihatan jelas riak2 kecewa di wajah ibu.

August 06, 2008

memburu impian

1 komen
ni intro lagu memburu impian versi Kristal
nanti aku bagi dia punya solo plak

May 22, 2008

gambus

2 komen
sem ni aku mula belajar main gambus..
dan secara x langsungnya aku terlibat dengan ghazal n nasyid..
cara main nya tu x senang dan x susah
aku masih nak kn mahirkan cara memetik
x dapat lagi nak main sedap macam along tu..
tp xpe..
yang penting pengalaman..
bila lg nak cuba..
benda da ade dpan mata..
haha..
sabtu ni aku ade show depan sultan kt kosass..
main gmabus plak tu..
layan je..
pengalaman beb..

May 20, 2008

ekplorasi jakarta bandung

0 komen
pada 11-14 mei 2008
aku bersama dgn rakan mantan mtm kolej kelima telah pergi retreat ke indonesia..
satu pengalaman yang amat menarik dan tidak dapat dilupakan..
banyak tempat menarik yang kami pergi n dapat lihat cara hidup penduduk di sana..
tapi yang lebih penting kenangan bersama teman sangat indah dan tak mungkin dilupakan....

April 06, 2008

Fiesta Muzika Makum

1 komen
13-15 Mac 2008
aku n da geng mewakili UPM ke Fiesta Muzika Makum
walaupun x menang tapi xpo yang penting dpt pengalaman dlu....

ni dia line up putra synchro

April 01, 2008

cinta dan persahabatan

0 komen
antara cinta dan persahabatan
andainya diberi pilihan untuk memilih antara kedua-duanya
akan ku pilih kedua-duanya
kerana bagiku ia sama bererti dan bernilai dalam hidupku

cinta
suatu ungkapan yang belum pasti akan keindahannya
kerana di sebalik keindahan cinta itu
tersirat seribu kepahitan
pastinya merentap kedamaian jiwa
Related Posts with Thumbnails